tisdag 31 mars 2015

Snart klar?


En till arm och lite mer resår runt nacken och framstyckena sen är det dags att fästa trådar och blocka :D och sy i knappar förstås :P ... Kanske inte så nära färdigt resultat som jag förs tänkte, men i alla fall en bra bit på väg ;)


(PS. Det ska bli en lite kortare variant av Emelie-koftan)

Touring cape



Det blev plötsligt en poncho av lite restgarn mitt uppe i alla andra projekt :)
Vet inte riktigt hur det gick till, men jag var väl lite i behov att ett enkelt projekt och kanske något i lite tjockare garn och som gick lite fort. Kollade igenom garnen i korgarna här hemma och plötsligt när jag stod med dessa nystan (Lima från drops) så slog det mig att dom ville bli en touring cape :)
Mönstret hittar ni på Ravelry, jag hade inte riktigt tillräckligt med nystan så den blev lite kort, men det funkar helt ok ändå!

Kram

måndag 30 mars 2015

Klänning nr2



Här är den andra klänningen jag stickat till Nathalie, den är stickad i garnet Geilsk, och mönstret heter Nova och finns på Ravelry. Mönstret till den andra klänningen har jag också hittat där och det heter Girls all-in-on sleeveless top (och nej det är inget klänningsmönster, men det går att göra det till ett om man stickar runt och lite längre :))

Hur som helst, nu måste jag jobba på med allt som ska göras här, för jag råkade ringa lilla mamma och vips så hade det gått en timme och sju minuter!!! :)

Kramar

söndag 22 mars 2015

Klänning nr1





Första klänningen har nu fastnat på bild igen :) den har hon använt några gånger och jag har tvättat den i maskin, och den ser ännu helt okej ut. Den blev lite för kort så jag har stickat på en vit volangkant, och även vita kanter i halsringning och armar så det skulle bli lit enhetligt. Det är egentligen ett mönster på en kortärmad kofta som jag har gjort om till en klänning, kommer inte ihåg vad mönstret heter men det kan jag ta reda på om någon undrar!
Det enda är att den blev lite bred, men det får gå, skulle nog ha gjort en mindre storlek så hade jag kunnat sticka den längre!

Kram

lördag 21 mars 2015

En Emelie!



Nu har jag kommit en bit på Emelie koftan, har börjat på mönstret (verkligen inget krångligt mönster) och jag bara strular till det hela tiden! Stickar fel, tänker fel eller tänker inte alls helt enkelt! Men nu ska jag försöka koncentrera mig en stund och se om jag kan komma en bit till :)

Hade tagit lite bilder på färdiga projekt som jag skulle lägga in här, men jag råkade trolla bort dem, så dem måste fotas på nytt :P bland annat så var är det två klänningar som jag gjort till stora tjejen. Känns som om jag inte riktigt får till det med bloggandet just nu! Men det är väl lite så i perioder antar jag, det går lite upp och ner med blogglusten, men just nu känns det som om både lusten och inspirationen finns där, men det vill sig inte riktigt. Och nu strular det även med stickandet, har kämpat hela veckan med en sjal som jag stickade på i Vrigstad. Den stickas på samma sätt hela tiden, men när jag hade en tredjedel kvar så blev det bara fel hela tiden, och jag fick rimmla (och fuska lite ;)) tills jag trodde att jag skulle bli tokig! Så nu ska jag koncentrera mig så att min Emelie flyter på så jag slipper rimmla och fuska så mycket :P

Glömde som vanligt att ta kort när vi var iväg, men vi hade en helt underbar helg! Tusen tack till Emma och alla andra som skämde bort oss hela helgen! 

Kram kram

torsdag 5 mars 2015

Nu smiter jag :P


Nu packar jag stickningen och lämnar ön för massor med stickmys!!!
Jiiippiiiihoooo!!! :D

PS. Bilden blev för stor igen, så ni får klicka om ni vill se hela :)