fredag 17 december 2010

Julmarknad!


Hej! Nu är det dags för en hel del uppdateringar på denna blogg!! Får ta lite i taget, och jag tror att jag börjar med att visa lite från julmarknaden vi var med på :)

Här nedan ser ni lite smått och gott, det är lite virkade svampar av mig, och på den mellersta våningen ser ni mammas virkade stjärnor, snöflingor, hjärtan och klockor. Nederst så är det nålfiltade tomtar, som jag, mamma och lillasyster har gjort.  
Sen så har vi mina nålfiltade tomtar som jag redan har visat en gång förut här på bloggen, runt om kring så syns det lite dåligt, men det är virkade små tomtar och strutar m.m.

Här kan ni ser våra strut-tomtar som inte var helt lätta att få till! ansiktet är av lera och kroppen är filt som limmats på en strut, när vi fått till tio st så gav vi upp och gjorde de lägre strut-tomtarna som ni kan se bredvid. Då använde vi leran till näsor, och struten blev mössa istället för kropp. Och längst till höger ser ni lite strutar som vi gjorde av materialet som blev över, vi limmade filt på strutar, och satte på en liten spetskant och spets även till handtag, så att man kan hänga dom, med kanske lite godis eller granris i :)

Vi gjorde även garntomtar där kroppen var av virkade spiraler, kott-tomtar och 2 sorters små änglar i silver, fick ingen bra bild på dem, men jag tror att vi har några kvar så att jag kan ta kort på dem. 

När dagen var slut så kände vi oss ganska så nöjda, vi hade i alla fall tjänat in materialkostnaden, vilket var vårt mål. Och på kvällen åkte vi till kyrkan och hörde på lite julsånger, och efter så fick vi lite adventsfika så det var en lyckad första advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar