onsdag 31 augusti 2011

Höstmys och ännu fler nya smycken



Jag försöker att få till lite höstmys här hemma :)
Det blir även mer och mer smycken, och jag har stickat upp ett nystan på sjalen, så visst händer det lite mellan allt annat vanligt vardagsfix :) Det börjar verkligen bli höst i luften, och det är riktigt skönt tycker jag! Vi kunde till och med tända lite ljus nu när vi åt lite förmiddagsmellis :)

KRAM

måndag 29 augusti 2011

Mer armband!

Ja armbanden blir fler och fler, och nu har jag fått mina verktyg och lite andra grejer som jag har beställt, så det kommer snart även att dyka upp lite ringar, örhängen och halsband här på bloggen :)

Mer pelargonfix...



Nu är alla skotten jag tog från mina gamla plantor satta i jord, och det lev en hel del nya plantor ca 33st! Ja det är tur att man inte bor i lägenhet! :) Måste fundera lite på vart dom ska bo i vinter bara, får inte riktigt plats i fönstren här inne, och nu vill man ju snart ha lite andra blommor då pelargoner inte är så jättesnygga på vintern!

Hoppas ni får en bra vecka!

KRAM

Godmorgon! Nytt stickprojekt och nytt armband...

 Godmorgon, tjejerna myser/busar på golvet :)

 Mitt nya stickprojekt, ja jag tyckte att det behövdes ett projekt till :) Blev så sugen på att göra något höstigt, så det får bli en sjal...

Och här är ännu ett armband, som egentligen skulle passa till halsbandet jag gjorde till en av mina kusiner...

Nu tänker ja sticka vidare på sjalen, eller kanske pyssla med lite pärlor, fast jag skulle ju kunna göra lite rutor till en av de tre filtarna jag håller på med... hmm... ja vi får se :)

torsdag 25 augusti 2011

Pelargonfix :)

I dag har jag pysslat om mina pelargoner lite, har klippt ner dom inför hösten och satt nya skott, satte alla skott jag klippte av från mina mårbackor i en vas som ni ser på bilden ovan. Pelargoner är ju faktiskt väldigt fina som snittblommor, så dessa får stå någon dag till tills jag har köpt hem mer jord. 

Två Presenter

 

Igår var jag på kalas hos två av mina kusiner (Den ena fyller egentligen på söndag, men dom valde att fira samtidigt) Och jag visste inte riktigt vad jag skulle hitta på, så jag och Nathalie satt på förmiddagen och knåpade ihop lite smycken till dem, fick ingen bild på Nathalies armband, hon hade slagit in det så fint! Kom ju som vanligt på att jag glömt att ta kort när allt redan var inslaget, men mina var jag bara tvungen att försöka öppna utan att det syntes :) 

Tycker att jag var ganska duktig som han att göra två smycken, fixa mat (Och få i Nathalie maten), fixa i ordning barnen(Och mig själv), packa ner alla tillbehör (ja man känner sig ibland som en packåsna), slå in smyckena (för att sedan öppna och ta kort lite snabbt, när jag redan hade satt ut barnen på trappen) plus att hemmet faktiskt inte var en enda stor bomb när jag stängde dörren! Tihi, ja ibland kan man nästan se sig själv i en snabbspolad film :)

Det kommer mer smycken framöver, väntar bara på lite mer grejer som jag hoppas kommer med posten snart! Så att jag kan göra allt som jag har i huvudet! 

Behöver lite hjälp med ett virkprojekt, men det kommer i ett senare inlägg, det är någon liten sötis som står i dörren och ropar :)

måndag 22 augusti 2011

Mums!

 Nu kan man äntligen få gå ut och plocka plommon! Jag älskar plommonkräm, men jag har bara ett litet problem, och det är att jag har tre små plommonslukare som hinner före mig, det är den lilla sötnosen här under, ja ni kan ju se att hon har plommon i hela ansiktet! och hennes två kusiner. Hittills så är det inte så många som är mogna, och så fort det är det så hinner dom före! Jag har fått några av svärmor som ni ser på bilden ovan, men det lilla plommonmonstret under lär äta upp dom innan jag hinner göra någon kräm!
Börjar bli lite trött på min kamera, det blir ju bara bra kort utomhus, är helt hopplöst när det är sånt väder som det är i dag och det är så mörkt inne. Och ska man hinna få med stortjejen på kort så måste man använda blixt annars är det bara fartränderna som fastnar!

I julklapp ska jag ta och önska mig en klok kamera! Vill ju kunna ta lite fina kort på barnen! Och så lite fina kort till bloggen så klart :)

Nu ska jag börja fixa lite mat, sedan ska jag nog fixa och dona lite i köket, behöver rensa och få lite ordning i skåpen innan jag blir tokig! Kanske hinner med att pyssla om alla mina kära pelargoner med :) Ha nu en bra måndag!
KRAM

söndag 21 augusti 2011

På Stranden...



 Ja i dag har vi haft picknick på stranden, Nathalie och pappa kastar sten och Elin och mamma ligger och myser på filten :) Får inte andra bilden åt rätt håll, men den är i alla fall inte upp och ner :)



Var på stranden i går också, plockade tång(ja jag vet, lite knasigt)och stenar som jag tänkte ha till lite höstpynt, här har jag lagt det på ett fat tillsammans med ett blockljus :)

Hoppas ni har en mysig söndag!
KRAM

torsdag 18 augusti 2011

Oj, ännu ett inlägg!

 

Tro det eller ej, men här kommer ännu ett inlägg! Och det är faktiskt lite bilder från vardagsrummet, eller ett litet hörn av det i alla fall :) 


Silverfatet med de små kopparna fick jag av min moster när jag fyllde år, dom är supersöta, gamla små mockakoppar, har tänkt att jag ska använda dem, men för tillfället står dom som prydnad här i vardagsrummet :)



Hoppas ni har en mysig torsdagskväll!
KRAM

onsdag 17 augusti 2011

Ja det var ju lite kul det här...

Jag börjar sakta att få upp bloggbehovet igen, det var ju faktiskt ganska kul det här med att fixa till lite inlägg och så, kanske ska ta tag i att fixa lite med bloggens utseende med :)


Här kommer bilden på kökshandduken som jag lovade i går, och sen även en annan bild från köket, håller ju på ganska så mycket med inredning med, och hade ju tänkt lägga upp lite bilder på sådant fix oxå, men det har ju inte riktigt blivit så, men här har ni en i alla fall :) Håll utkik! ska fixa fler bilder på vårt hem :)


KRAM / Lina



tisdag 16 augusti 2011

Nytt i virkhörnan :)

Här kommer lite bilder på hur det ser ut i virkhörnan just nu, som ni ser så är jag lite inne på mormorsrutor :)
Lite nya korgar och söt ask har inhandlats, det är ju kul när det ser fint ut bland garnerna!


 Detta skulle bli ett litet täcke till svärmors gamla dockvagn som står i Elins rum (Ska ta ett kort så ni får se den, den är superfin!) Men sen kom jag på att det nog var fel grön, så på en bild nedan kan ni se andra rutor med mintgrön och lite ljusare färger som ska vara till den i stället.


 Det här ska bli en kofta till en docka, håller på med en lila klänning oxå som ska vara till, har tänkt använda knappar i samma lila som klänningen.


Här kan ni se de nya rutorna jag påbörjat till den gamla dockvagnen, tror att dessa färger passar bättre i Elins rum.


Och till sist ett till täcke som jag gjort till Nathalies dockvagn, det har lite större rutor då jag har virkat i garnet molly. Kom nu på att jag egentligen har lite fler mormorsrutor att visa, har glömt att ta kort på en kökshandduk som jag virkat i blå färger, får se om jag hinner det i morgon...

Hoppas ni har det bra!
KRAMIS

söndag 14 augusti 2011

Hej på er!

Ja det blir inte så mycket tid här än, har inte direkt haft någon lust, det är så mycket annat som man vill göra, men snart kommer hösten! Är väl den enda som längtar dig känns det som :) Har fått lite höstkänslor, och vill sitta i soffan under en filt och virka, blogga och lusten att rita börjar oxå återvända :) Men jag ska verkligen försöka njuta av sommaren som är kvar, även om jag ser fram emot hösten, har tänt ljus hela sommaren, men det syns ju så dåligt :) Tihi..

Skrev ju sist om att hjärtekatten snart var klar, men ska jag vara ärlig så är den inte ihopsydd än, det har blivit massor med mormorsrutor i stället :) Hoppas att man ännu kan skicka in dem, måste verkligen ta tag i det! Ni som har köpt mönster märker kanske att jag så mycket som möjligt försöker virka utan att behöva sy ihop, virkar t.ex. nästan alltid huvudet direkt på kroppen, och ibland virkar jag ben och armar direkt på kroppen med :) Det brukar faktiskt fungera riktigt bra, men är kanske lite svårare att beskriva.

Hoppas ni alla har det bra! 


Kram Lina

Lite bilder från verandan, min nya fikaplats :)


Mellis-mys