lördag 1 januari 2011

Nathalies adventskalender!Gott nytt år till er alla!
Hoppas att året har varit bra, och att nästa blir det med...
Äntligen så har jag tagit mig tid till att fota mitt senaste lilla projekt :)
Det är som ni förstår på titeln, vad jag har gjort till Nathalies adventskalender. Istället för ett paket om dagen så bestämde jag mig för ge henne ett paket varje söndag, och det blev lite figurer ur drömmarnas trädgård. 
Så varje söndag så har hon fått en ny figur med en tillhörande liten bok.

1:a Advent

Den 1:a advent så låg det en liten Makka Pakka i paketet, det är faktiskt med honom som allt började. Nathalie brukade förut sova middag när dom visade drömmarnas trädgård på tv, men på senare tid så har hon bestämt sig för att hon inte behöver det längre, och en dag när vi hade tv:n på så upptäckte hon Makka Pakka. Och sen var hon fast, det blev som en ny rutin att efter maten så skulle man sitta i soffan och mysa och se på Makka Pakka. Och då var jag ju bara tvungen att pröva om jag lyckades virka en till henne!
Jag gjorde detta i smyg (hon har annars väldig koll på vad jag gör för något, då hon har kommit på att det ibland blir små figurer som hon kan leka med) och den blev klar lite innan advent, och då slog det mig att jag skulle kunna ge henne den i adventspresent. Sen hittade jag även små söta böcker om var och en av figurerna, och sen har jag suttit där och kämpat varje vecka med en ny figur. Kom på idéen ganska sent, så jag hade bara en vecka på mig med varje figur.

Hon blev jätteglad när hon upptäckte att det låg Makka Pakka i paketet :)

2:a Advent2:a advent så låg Iggle Piggle i paketet, och hon skulle med en gång se honom på tv, det är bara det att just på söndagar så visar dom inte drömmarnas trädgård! Så det dröjde inte länge innan mamma fick skaffa hem en film, för det var ju samma varje söndag! Iggle Piggel var något enklare att lista ut hur man skulle virka, så han gick ganska så fort att göra.
3:e Advent

 


Nästa figur på tur blev Upsy Daisy, och hon var nog den som tog längst tid att få till! Hon har så många olika färger och det var mycket små fix som skulle till innan hon äntligen var klar. Men hon var ändå kul att virka, då jag lätt tröttnar om det aldrig händer något nytt, det ska vara lite pillrigt.
4:e Advent

Sista figuren var en av tomblibooerna, dom är egentligen tre stycken likadana men med olika färger. Jag hann aldrig göra alla tre, då jag hade massa julklappar som skulle bli klara (har gjort torgvantar till halva släkten) men jag får ta mig tid till att göra dom nu i efterhand istället. Han har tappat lite prickar på sina byxor, men det syns inte så mycket på bilden. Byxorna går att ta av, och då är figuren helrandig
Jag håller på att renskriva mönstren, så snart finns dom att köpa. Jag har gjort en ny sida där man hittar alla mönster som är till salu och alla priser. Det är så många som frågar om barbapapa-mönstret, och jag hoppas att det ska vara lite lättare att hitta nu. 

Kram 

1 kommentar: